גבינת פקורינו
|
|
שם לועזי : Pecorino Cheese
גבינת פקורינו הוא שם גנארי לקבוצת גבינות כבשים איטלקיות קשות, ומקור שמה הוא פקורה -pecora שפירושו כבשה. הפקורינו מיוצרת במספר מחוזות באיטליה, ונהוג להוסיף אחרי שמה את שם המחוז בו יוצרה, דוגמת פקורינו סרדו (מסרדיניה) פקורינו טוסקאנו (מטוסקאנה) וכד'. הפקורינו רומאנו, שמקורה ברומא, נחשבת לגבינה המפורסמת ביותר מסוג זה, והיא מוגנת בתו תקן אירופאי-PDO- Protected Designation of Origin. צבעה של הפיקורינו נע מלבן ועד צהוב ענבר בהתאם לזמן היישון וההבשלה שלה. הפקורינו נחשבת לגבינה בסיווג Grana, בדומה לפרמזן, שכן היא קשה, מתפוררת ובעלת טעם עז פיקנטי ומלוח. כשהיא מיושנת מאוד, טעמה הופך להיות חריף ומעקצץ. זמן היישון של הפקורינו משתנה, בין שלושה חודשים עד שנה ויותר, וכשהיא בשלה, היא תכיל כ-30 אחוזי שומן. השימוש בפיקורינו דומה לשימוש בגבינות הפרמזן - כחטיף על מגש גבינות, או מגורד בפסטות, סלטים מרקים ורטבים.
שמות נוספים : פקורינו רומנו Pecorino Sardo, Pecorino Romano, פקורינו סיציליאנו, פקורינו סרדו
|
|
חפש ערך במילון האוכל :
|
|